Doğum öncesi iznimde, loğusalık döneminde ziyaretime gelenleri ikram edilmek üzere loğusa şerbeti yapımını öğrendim. Loğusa şerbeti Osmanlıdan günümüze gelen tariflerden birisi, anne sütünü arttırıcı etkisi olduğu da söyleniyor.
İşte Tarifim:
½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su
Yapılışı:
Büyükbir tencereye su, şeker (isteğe göre ayarlanır) ve aktarlardan alınabilcek lohusa şekeri konulur. Yarım saat kaynatılır.Kabuk tarçınlar ve Karanfiller bir tülbent içinde tencereye atılır. Kaynatmaya devam edilir.Hepsi süzülerek sıcak ya da soğuk ikram edilir. Üzerine dövülmüş ceviz ya da çam fıstığı serperek servis edilebilir. Yanına tuzlu ikramlıklar yakışır..
Şerbetimin tadına bakmak isteyenleri doğum sonrası Efe'yi ziyarete beklerim :))
Bu arada şerbet ikramı için çok sevimli bardak ve sürahi süsleri satılıyor. Ben Mavi melekli bir model aldım. Süsler şimdilik kutusunda Efe'nin dünyaya gelmesini bekliyor.
½ Kg Lohusa Şekeri
5 su bardağı Toz Şeker
15 adet Karanfil
3-4 Kabuk Tarçın
15-20 bardak Su
Yapılışı:
Büyük
Şerbetimin tadına bakmak isteyenleri doğum sonrası Efe'yi ziyarete beklerim :))
Bu arada şerbet ikramı için çok sevimli bardak ve sürahi süsleri satılıyor. Ben Mavi melekli bir model aldım. Süsler şimdilik kutusunda Efe'nin dünyaya gelmesini bekliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder